Inkontinens är naturligt för många kvinnor efter förlossningen

Har du precis fött barn? Upplever du att det är extra svårt att hålla helt tätt under dagen? Bara lugn. Inkontinens efter förlossning är helt naturligt och är något som drabbar riktigt många kvinnor. Här i denna artikel kan du läsa mer om hur du kan få bukt med problemet och på så vis få en bättre vardag.

 

Hjälpmedel för inkontinenta

Om du upplever att du har problem med inkontinens efter förlossningen, kan du alltid skaffa dig några blöjor för vuxna. Det finns olika typer av vuxenblöjor att välja mellan. Vilken typ du ska välja beror helt på hur svåra dina besvär är och hur stort läckaget är. Om du har lindrigare inkontinensbesvär, skulle det kunna räcka med blöjor av den mindre modellen. Dessa liknar ofta stora trosskydd och används på samma sätt. Om du har riktigt stora problem med läckage, kan det vara bättre med en lite större och mer täckande vuxenblöja.

Utöver olika typer av blöjor, finns det även olika storlekar och absorptionsförmågor. De allra flesta vuxenblöjor kan fås i storlekarna small, medium och large. Vilken storlek du ska välja beror på ditt midjemått. Absorptionsförmågan avgör hur mycket läckage som blöjan kan suga upp innan den måste bytas ut mot en ny.

Kom i gång med bäckenträning

Efter förlossningen är det viktigt att du utför de övningar som läkaren ger dig. Det är med hjälp av dessa övningar som du kan bygga upp bäckenmusklerna och stärka ditt bäcken. Ju mer noggrann du är när du utför dina övningar, desto fortare kommer dina besvär att lindras och förhoppningsvis till slut försvinna helt. När din läkare ber dig att träna ditt bäcken ska du alltså ta det på allvar. Övningarna är för din egen skull. Träna bäckenet regelbundet och följ instruktionerna, så kommer du snart att kunna märka en skillnad.

 

 

Related Posts