Jordan 1 High | De bästa basketskorna för kvinnor för Sneakerheads

Låt oss vara ärliga, du kan inte göra fel med nästan alla par basketskor. Oavsett om det innebär att du väljer de klassiska Chuck Taylors, modernare Nike Flyknits eller till och med något flashigt som Zoom Revolutions. Det är bara personliga preferenser och hur mycket du personligen värderar prestanda kontra stil. Med det sagt finns det några viktiga punkter att titta på när du köper basketskor för kvinnor inför den kommande säsongen. Sneakers ska vara lätta, andningsbara och flexibla så att dina fötter inte får kramper av all stress. Detta är särskilt viktigt om du har breda fötter eller planerar att gå upp mot en annan spelare under matcherna. Om du väljer en låg skon kan du känna dig snabbare eftersom den tar bort överflödigt material runt ankeln och akillesområdet – vilket ger ett obegränsat rörelseutrymme. Dragförmågan bör inte bara fokuseras på utsidan utan även på insidan eftersom många gym oftast har hala golv som gör det svårt att stanna eller byta riktning snabbt.

Viktiga punkter när du köper basketskor för kvinnor

När du letar efter basketskor vill du försäkra dig om att de är byggda speciellt för kvinnor, vi föreslår jordan 1 high. Basketskor för män är vanligtvis tillverkade med en högre klack för att passa storleken på en mans fot och knä. Kvinnor har vanligtvis en lägre tyngdpunkt och en annan knäuppställning, så det är viktigt att hitta basketskor som är byggda för en kvinnas fot- och knäposition. Basketskor bör också ha ett dragmönster som är särskilt utformat för inomhusbanor. Detta hjälper till att förhindra att du halkar när du spelar. Basketskor är utformade för att vara lätta, vilket är ett stort plus för alla idrottare, eftersom ytterligare vikt på foten definitivt kan hämma din prestation. Eftersom basketskor är lätta behöver du inte offra stöd och skydd för din fot, eftersom dessa skor vanligtvis är robust byggda. Du bör också se till att hitta ett par basketskor med en mjuk, andningsbar insida, eftersom detta hjälper till att förhindra fotkramper och svettiga, illaluktande fötter.

Hållbarhet

Om du vill ha en trippeldubbel, det vill säga letar efter ett par basketskor som inte bara är snygga utan också hållbara, vill du ha ett par som är tillverkade av miljövänliga material. Detta kanske eliminerar några av dina favoritmärken, men det är ett utmärkt sätt att minska din fotpåverkan på miljön. Om du spelar inomhus kan du leta efter skor gjorda av återvunnet gummi och en fotbädd av ekologisk bomull. Om du spelar utomhus är syntetiska material ett bättre val, till exempel nylon och polyester, som är mer slitstarka och hållbara. Tänk på att när du spelar gör du en massa oordning, så ett par som har en sula som kräver lite underhåll är bäst. Basketplaner är ofta gjorda av cement och gummi, så en gummisula är ett bra alternativ för inomhusspel. För utomhusbanor som är gjorda av asfalt och betong rekommenderas en bredare och slitstark sula.

Ryggrem för fotled

En annan viktig funktion att titta efter när du köper basketskor för kvinnor är en rem för att säkra vristen. En ankelrem är viktig av ett par skäl. För det första hjälper det till att förhindra rullande fotleder, vilket är särskilt vanligt vid basketspel inomhus, då man kan komma i kontakt med banor som inte är lika släta som utomhusbanor. Ett ankelband kan också ge lite extra stöd för dem som har svaga fotledsmuskler eller återhämtar sig från en skada. Ankelremmar finns i en mängd olika stilar och material, så det är viktigt att välja en som fungerar bäst för dig. Kardborreband är justerbara och tenderar att vara billigast, men de håller kanske inte lika bra över tid som andra material. Dyrare snören kan hålla längre och kännas säkrare, men de kan också vara svårare att justera.

Related Posts